top of page

Per esquiar alimenta i hidrata el teu cos.



L'esquí i el snowboard són esport d'hivern emocionants i estimulants que requereixen una gran quantitat d'energia i resistència física. Per gaudir plenament d'aquestes activitats i rendir al màxim a les pistes, la nutrició adequada i una hidratació efectiva són essencials. A continuació, expliquem la importància de menjar bé i estar ben hidratats abans, durant i després d'un dia a les pistes.


Abans d'Arrencar: La Preparació és Clau

Començar el dia amb una alimentació adequada és com començar amb el peu dret. Un esmorzar equilibrat i energètic us donarà l'empenta inicial que necessiteu. Incloure aliments com cereals, fruita, iogurt... proporciona carbohidrats, proteïnes i greixos saludables que alimentaran el vostre cos.

Un punt clau és evitar les menjades excessivament pesades o abundants abans de l'esquí o el snowboard, ja que poden fer-vos sentir pesats i disminuir el vostre rendiment.

Mentrestant a les Pistes: Mantenir-se Hidratat és Vital

L'aire fred i sec a les muntanyes pot provocar la pèrdua d'humitat a través de la respiració i la transpiració. Per això, és important beure aigua de manera regular mentre esteu a les pistes. Una hidratació adequada manté el vostre cos funcionant bé i us ajuda a evitar la fatiga prematura.

Porteu una ampolla d'aigua reutilitzable i feu petites begudes regulars durant els vostres descensos i pauses. Si feu un dia complet a les pistes, també podeu optar per begudes isotòniques per recuperar els electrolits perduts a través del suor.

L'Alimentació en Moviment: Petites carreges d'energia.

A mitja jornada o quan sentiu que l'energia comença a disminuir, és important fer un mos per mantenir el vostre cos actiu. Opteu per aliments rics en carbohidrats com barres de cereals, fruits secs... Aquests snacks fàcils de transportar us donaran l'energia que necessiteu sense haver de parar massa temps.

Després de les Pistes: Recuperació i Reconeixement

Una vegada finalitzada la jornada a les pistes, la recuperació és clau. Aprofiteu per fer un bon i equilibrat àpat que inclogui carbohidrats per restablir els vostres nivells d'energia, proteïnes per a la reparació muscular i vegetals per als nutrients i les vitamines.

No oblideu que la hidratació continua també és important després de l'activitat física. Beure aigua o begudes isotòniques ajudarà a prevenir la deshidratació.


La Salut és Clau per a un Dia a les Pistes Inoblidable

En resum, cuidar la vostra nutrició i hidratació és fonamental per a un rendiment òptim i una experiència segura a les pistes d'esquí o snowboard. Mantingueu-vos alimentats amb aliments equilibrats, beveu prou aigua i tingueu en compte les vostres necessitats energètiques al llarg del dia. Això us ajudarà a mantenir-vos forts, concentrats i llestos per afrontar qualsevol desafiament que us presentin les muntanyes i les pistes d'esquí. Recordeu que la vostra salut és la clau per a un dia a les pistes inoblidable.

9 views0 comments
bottom of page