top of page

Acostant els esports d'hivern als més joves: El programa "Esport Blanc Escolar" (EBE)




Catalunya, amb el seu paisatge diversificat tenim una gran diversitat de paisatges els majestuosos Pirineus son una de les parts més populars, aquesta es una regió que ofereix una gran varietat d'oportunitats per a l'esport d'hivern.


La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb diversos socis i entitats, ha posat en marxa un programa educatiu i esportiu innovador anomenat "Esport Blanc Escolar" (EBE). Aquest programa té com a objectiu principal acostar els esports d'hivern als nens de 3er i 4rt curs de primària, amb edats compreses entre els 8 i 10 anys, a través del EBE, els nens poden experimentar les emocions i les habilitats que ofereixen els esports d'hivern, com l'esquí, el snowboard i l'esquí nòrdic.


El programa "Esport Blanc Escolar" és fruit de la col·laboració entre diverses institucions de renom. La Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, en conjunció amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, esdevé un dels promotors claus d'aquesta iniciativa. A més, compta amb la participació activa de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells esportius i Consells comarcals de les comarques del Pirineu, el Conselh Generau d'Aran, les diputacions provincials, l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya, les estacions d'esquí alpí, les estacions d'esquí nòrdic i la Unió de Consells Esportius de Catalunya. Aquesta col·laboració multi institucional fa possible l'èxit i la continuïtat del programa.


Objectius del programa


El principal objectiu del "Esport Blanc Escolar" és introduir els esports d'hivern als nens en edat escolar, brindant-los una oportunitat excepcional per aconseguir una experiència prèvia en aquests esports. Aquesta iniciativa no només té l'objectiu de fomentar l'activitat física i la vida saludable entre els joves, sinó també d'obrir les portes a futurs atletes d'elit en esports d'hivern. A més, el programa pretén promoure el coneixement i l'apreciació de l'entorn natural i la cultura de les comarques del Pirineu, i fomentar l'ús sostenible d'aquestes regions.


Desenvolupament del programa


El "Esport Blanc Escolar" implica una sèrie d'activitats i sessions formatives dissenyades específicament per a nens de 3er i 4rt curs de primària. El programa es realitza en col·laboració amb les escoles locals i les estacions d'esquí de la zona. Aquests nens tenen l'oportunitat de viure una experiència única en els esports d'hivern, com aprendre les tècniques bàsiques de l'esquí o el snowboard i gaudir d'activitats a la neu en un entorn segur i supervisat.

El programa també inclou visites a les estacions d'esquí, en les quals els nens poden conèixer les instal·lacions i les activitats que s'hi realitzen. A més, s'organitzen activitats lúdiques i didàctiques que fomenten la consciència ambiental i el respecte pel medi ambient, així com la història i la cultura de les comarques del Pirineu.


El futur de l'esport d'hivern


El programa "Esport Blanc Escolar" és una oportunitat única per als nens del Pirineu català. No només promou una vida activa i saludable, sinó que també dóna als joves la possibilitat de descobrir i apreciar els esports d'hivern en un entorn que és, sens dubte, un dels més bells de Catalunya.


A través d'aquesta iniciativa, Catalunya està creant una base sòlida de futurs entusiastes i atletes d'elit en esports d'hivern, i està garantint que la riquesa del seu patrimoni natural i cultural segueixi sent apreciada i protegida. Amb el "Esport Blanc Escolar," els nens poden somiar en grans fites i imaginar-se conquistant les muntanyes cobertes de neu del Pirineu, tot celebrant la cultura i l'entorn d'aquesta regió única.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page